API Security Management is essentieel. Houd uw API’s onder controle.

Accelerates your digital transformation

Houd uw API’s onder controle

De Digitale Transformatie waarin we ons met elkaar bevinden brengt andere, nieuwe vormen van automatisering met zich mee. Het tijdperk van de grote, op zichzelf staande applicatieplatforms in eigen beheer loopt op zijn einde. Applicaties worden veelal als service aangeboden en via API’s (Application Programming Interfaces) aan elkaar geknoopt, in toenemende mate in de Cloud. API’s zorgen ervoor dat interne data beschikbaar komen voor andere applicaties. En andersom, dat externe data de bedrijfssystemen binnenlopen. Dat brengt een nieuw security-vraagstuk met zich mee: hoe beveilig je die API’s maximaal en hou je controle op wat ze doen?

Onderkent u dit ook?

 • De inzet van API’s voor data-uitwisseling brengt nieuwe kwetsbaarheden en risico’s met zich mee.
 • De beveiliging van API’s en berichtenverkeer moet zoveel mogelijk geautomatiseerd zijn omdat menselijke tussenkomst foutgevoelig is.
 • API’s zijn niet altijd ontwikkeld op basis van security-by-design principes.
 • Voor veel organisatie staat de architectuur voorop, maar komt beveiliging van API’s op de tweede plaats. De beveiliging organiseren per API is tijdrovend en erg kostbaar. En dat terwijl doorlopend nieuwe kwetsbaarheden en risico’s ontstaan.
 • Het afhandelen van uiteenlopende communicatie- en beveiligingsprotocollen moet zo eenvoudig mogelijk geregeld worden.

Het moet anders: Safety first

Het uitwisselen van informatie tussen organisaties moet veilig, betrouwbaar, met een hoge performance en goed te beheren zijn en blijven. De enige manier om dat voor elkaar te krijgen is door een betrouwbaar API Security Management platform in te zetten.

De beste keuze

Forum Sentry

Voor data security in een API Management-omgeving hebben we gekozen voor Forum Sentry van Forum Systems. Forum Sentry geldt in de huidige markt als één van de veiligste oplossingen. Bovendien wordt het platform na zorgvuldige selectietrajecten door onze klanten als de gemakkelijkst te gebruiken te beheren oplossing gezien.

Forum Sentry is een API Management-oplossing waarbij de primaire focus ligt op Security Management. Het systeem is een kant-en-klare API Security Gateway die beveiligde toegang tot complexe enterprise applicaties biedt, zonder dat coderen nodig is. Dat levert aanzienlijke kostenbesparingen op in ontwikkeling en beheer.

De voordelen van Safety First met Forum Sentry

 • Maximaal veilige uitwisseling van data tussen uiteenlopende kanalen, applicaties, protocollen en infrastructuren. Maakt geen gebruik van externe libraries (bijvoorbeeld OpenSSL).
 • Integratie is mogelijk zonder dat code moet worden geschreven of dat impact-applicaties of services aangepast moeten worden.
 • Point-and-click aanmaken en gecentraliseerd afdwingen van policies voor beveiliging, identificatie & authenticatie en transactiemanagement.
 • Gecertificeerd platform voor het verzorgen van veilige connectiviteit tussen gebruikers, applicaties en systemen.
 • Meest uitgebreide ondersteuning van dataformaten en communicatieprotocollen voor snelle integratie ingebouwd.
 • Capaciteit om meer dan 10 miljard transacties per dag af te handelen in de meest complexe real-time omgevingen.

Meer weten?

Lees meer over de voordelen van Forum Sentry

Boek nu een demo

Laat u goed informeren. Lees rapporten, whitepapers en datasheets