DATA OPERATIONS

LEVER JE
DATA EN VERHOOG
BESCHIKBAARHEID

Met de enorme hoeveelheden data vandaag de dag moeten organisaties nadenken over hoe ze die data beschikbaar kunnen maken voor gebruik. Het distribueren van de data via systemen en technologie naar de plaats waar ze waarde creëren kan echter omslachtig zijn.

Omdat de datavolumes tegenwoordig zo groot zijn en naar verwachting exponentieel zal blijven groeien, is een goede strategie om hiermee om te gaan van het grootste belang. Aangezien er veel mensen in de hele organisatie bij betrokken zijn, het veel technologieën en systemen raakt en een rol speelt in veel processen, moet je er goed over nadenken. Bedenken hoe de aanpak hiervan in Data Operations gestructureerd moet worden, is een belangrijke stap.

DATA OPERATIONS

DATAWAREHOUSE

Zoals gezegd, een belangrijk element in je dataoperaties is het datawarehouse waar alles samenkomt. Maar herkent u een van deze situaties?

  • De business wordt gehinderd door de lange levertijden om data beschikbaar te maken voor nieuwe rapportages of analytics.

  • Vereiste of gewenste wijzigingen in het DWH zijn traag of onmogelijk.

  • Het creëren van business waarde uit het DWH is te kostbaar en tijdrovend.

AUTOMATISERING VAN HET DATA WAREHOUSE

De meest efficiënte manier om deze problemen aan te pakken is door het hele DWH-proces te automatiseren – van het aanleveren van ruwe data tot het blootleggen van betrouwbare informatie. Het doel van Datawarehouse Automation is het standaardiseren en automatiseren van alle afzonderlijke stappen in de ontwikkelingscyclus van een datawarehouse. Met Datawarehouse Automation kan de ontwikkelingscyclus worden versneld terwijl de kwaliteit en de consistentie van de data worden gewaarborgd. Door de stappen in de warehouse lifecycle te automatiseren worden alle repetitieve stappen zoals ontwerp, ontwikkeling, implementatie en andere operationele taken geëlimineerd. De voordelen van automatisering zijn enorm. Het is sneller, flexibeler, vermindert fouten en is gemakkelijker te beheren.