DATAWAREHOUSE AUTOMATION

SNELLER DATA LEVEREN TEGEN LAGERE KOSTEN EN RISICO’S

Zakelijke beslissingen worden tegenwoordig gedreven door data. Je data vormt de deur naar ongekende mogelijkheden. Daarom is het belangrijk dat je data altijd beschikbaar is wanneer je het nodig hebt. Datawarehouse Automation ondersteunt je hierbij.

Benut kansen in de markt. Begrijp en bindt je klanten beter. Optimaliseer je bedrijfsvoering. Alles wordt beter met het gebruik van de ongeëvenaarde breedte en diepte van data die voor jou beschikbaar is. Dat geldt natuurlijk alleen als deze data altijd voor beschikbaar is voor je.

De enorme omvang en complexiteit van data uit web-interactie, mobiele data, sensordata en streaming data kunnen dat steeds moeilijker maken. Het legt een grote tijds- en kostendruk op je IT-afdeling en het risico op fouten is aanzienlijk. Dit is waar automatisering van het datawarehouse je helpt

DATAWAREHOUSE AUTOMATION

Je organisatie gebruikt, of overweegt waarschijnlijk, een datawarehouse (DWH) om data aan de organisatie te leveren zodat zij zelfstandig ad-hoc analyses, standaard rapporten en dashboards kunnen maken (Self-Service). Traditionele DWH-toepassingen zijn gebaseerd op ETL (Extract, Transform, Load) om data op te halen en te verwerken voordat het in het DWH wordt geladen. Vervolgens wordt de data vanuit het DWH beschikbaar gesteld aan de business via kubussen en datamarts.

Dit traditionele dataopslagontwerp vereist veel handwerk, is moeilijk te onderhouden, heeft een beperkte flexibiliteit en hoge onderhoudskosten. Aangezien de vraag van de markt naar nieuwe datainzichten voortdurend evolueert, staat het Business Intelligence Competence Center dat deze nieuwe datainzichten levert, onder grote tijdsdruk. Dit alles vereist een nieuwe, innovatieve aanpak: Datawarehouse-oplossingen van de volgende generatie die de opzet en het onderhoud van de data-infrastructuur automatiseren.

VOORDELEN VAN DATAWAREHOUSE AUTOMATION

Automatisering van je datawarehouse helpt de beschikbaarheid van data te versnellen en laat je effectiever met je data werken. Automatisering van het datawarehouse helpt je IT-teams om je data flexibel, kwalitatief en consistent beschikbaar te maken. Bovendien kunnen ze dit veel sneller doen dan voorheen, tegen lagere kosten en met minder projectrisico.

  • Snelle time-to-value

  • Mogelijkheid om snel te reageren op veranderende bedrijfsomstandigheden

  • Sterk verbeterde beheerbaarheid, schaalbaarheid en veerkracht

  • Tijdsbesparing door het elimineren van repetitieve taken

  • Aanzienlijke kostenbesparingen

  • Productievere IT-medewerkers