Alation

GEGEVENS VINDEN, BEGRIJPEN EN BEHEREN.

Stimuleer en schaal de datacultuur. Maak gebruik van de Alation Data Catalog om gemakkelijk de gegevens te vinden die u nodig hebt en deze direct te begrijpen. Genereer betrouwbare inzichten die de data-gedreven besluitvorming sturen en bijdragen aan de datacultuur in uw organisatie.

Het klinkt als een eenvoudige vraag: hoe verbind je mensen die vragen hebben met mensen die antwoorden hebben? Deze vraag was het begin van Alation, waarvan de oprichters hun kennis over machine learning en crowdsourcing samenbrachten om organisaties te helpen hun data maximaal te benutten. De combinatie van de twee leidde tot de creatie van de eerste moderne Data Catalogus.

ALATION, DE MODERNE GEGEVENSCATALOGUS

In ondernemingen overal worden mensen geconfronteerd met een groeiende uitdaging. Ze vragen zich af hoe ze gegevens kunnen vinden die ze kunnen vertrouwen en vervolgens verstandig kunnen gebruiken. Alation is opgericht om zulke mensen te helpen. Alation, door klanten omschreven als “Google-meets-Amazon voor bedrijfsgegevens”, combineert machine-learning met wijsheid van de menigte op een platform waarin de mens centraal staat en dat speciaal is gebouwd voor de datacultuur.

Waarom Systemation met Alation werkt

De Alation Data Catalog stelt mensen in jouw organisatie in staat gegevens te vinden, te begrijpen en te vertrouwen. Mensen spelen de hoofdrol in het stimuleren van een datacultuur en gebruiken Alation om samen te werken en te leren als een gemeenschap.

 • De unieke Behavioral Analysis Engine (BAE) gebruikt machine learning om inzicht te geven in hoe gegevens in uw organisatie worden gebruikt.

 • Begeleide navigatie door intelligente suggesties verbetert het vertrouwen en de bruikbaarheid.

 • Stroomlijn analyses met brede en diepe connectiviteit met behulp van vooraf gebouwde connectoren en een Open Connector SDK.

 • Het op de mens gerichte ontwerp en het gebruiksgemak op consumentenniveau stimuleren intuïtieve samenwerking tussen mensen.

 • Active Data Governance biedt één plek om beleid en workflows te beheren.

Naleving van regelgeving is essentieel voor elk bedrijf. Daarom is databeheer top-of-mind voor leiders overal. Toch hebben traditionele benaderingen van beheer gefaald en is er behoefte aan een moderne, actieve benadering van data beheer. Alation democratiseert data en begeleidt best practices op het punt van gebruik, zodat mensen toegang hebben tot betrouwbare data, met de begeleiding die ze nodig hebben om deze op een correcte manier te gebruiken.

BELANGRIJKSTE VOORDELEN VAN ALATION

 • Productiviteitsverbetering: verhoging van de zoeksnelheid met 20% – 50%.

   

 • Beter samenwerken: Naadloze gezamenlijke analyse mogelijk maken

 • Gegevens met vertrouwen gebruiken: creëer bedrijfscontext voor eenvoudige referentie

 • Alle gegevenskennis indexeren: snel zoeken in alle beschikbare gegevens

MODERNE AANPAK

Bij actief databeheer staat de mens centraal en worden just-in-time signalen ingebouwd om intelligent, compliant gebruik te sturen. Dit betekent dat mensen toegang krijgen tot essentiële richtlijnen, in plaats van starre, voorschrijvende procedures. Mensen worden ook aangemoedigd om hun eigen wijsheid bij te dragen aan het platform, wat de datageletterdheid voor iedereen verbetert. Alation is de toonaangevende facilitator van de moderne, mensgerichte benadering van databeheer, die de gemeenschap actief betrekt en een bredere acceptatie stimuleert.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN VAN ALATION