OVER SYSTEMATION

TECHNOLOGY BUILT.

PEOPLE MADE.

Wij zijn een verbindende organisatie. Technologie en mensen samenbrengen in ideeën en kansen is wat ons drijft. Bij ons vindt u optimisten die de dag benaderen met een open en onderzoekende instelling. Wanneer u met ons werkt, kunt u een behulpzame en professionele houding verwachten.

Systemation is in 2003 opgericht door Jaap Franse. Als strategisch ICT-consultant bezocht hij sinds begin jaren negentig talloze organisaties. Datamanagement bestond toen nog niet. Iedereen was nog te druk met het digitaliseren van bedrijfsprocessen. Dit Business Process Management vroeg om nieuwe oplossingen die verder gingen dan advies alleen.

Om klanten de beste oplossingen voor hun datavraagstuk te bieden en je te onderscheiden van je concurrentie, moet je naast innovatief advies ook exclusieve producten leveren. Daarom besloot Jaap Frans in 2003 Systemation op te richten. Gespecialiseerd in wat we toen noemden: Applicatie Integratie en Business Process Management.

De eerste exclusieve stappen

Het eerste contract was met Cybermation, een in Minneapolis, Minnesota gevestigde ontwikkelaar van Workload Automation oplossingen. Zij richtten zich voornamelijk op de Amerikaanse markt en waren blij met hun aanwezigheid in Europa.

Hierdoor konden we rechtstreeks communiceren met ontwikkelaars en het management. En we kregen alle gelegenheid om vertrouwd te raken met de software en deze uitgebreid te testen. Dit resulteerde in een langdurige operationele partnerovereenkomst waar beide partijen van profiteerden. Er zouden er nog veel volgen

Mensen vóór gegevens. Gegevens voor mensen.

Software is echter maar een deel van de oplossing. Gegevens zijn er niet voor de gegevens; gegevens zijn er voor mensen. Je hebt dus mensen nodig met de ervaring om die software te implementeren en succesvol te laten draaien in een organisatie. Mensen met mensenkennis, die zich kunnen verplaatsen in de klant en de organisatie. En heel belangrijk: die in begrijpelijke taal kunnen uitleggen waar het over gaat. Wat begon met drie mensen is nu uitgegroeid tot een compleet kantoor in Utrecht, met een volledig team van specialisten.

Systemation vandaag.

In twee decennia is Systemation uitgegroeid tot een toonaangevend datamanagementbedrijf. We zijn exclusief licentiehouder voor diverse internationale softwareleveranciers en hebben een uitgebreid netwerk van partners. En: een uitgebreide lijst van succesvolle projecten voor zeer tevreden klanten.

Systemation wordt geleid door een team van zeer ervaren directieleden en er werken ongeveer 30 gedreven implementatieconsultants, accountmanagers en technologiespecialisten.

Systemation in de toekomst

Hoeveel we ook gegroeid zijn, één ding blijft hetzelfde: onze onderzoekende ondernemersgeest. Daarom houden we de technologiemarkt nauwlettend in de gaten. En zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe oplossingen en: naar nieuwe partners en collega’s om onze missie te vervullen.

Mensen vóór gegevens. Gegevens voor mensen.